Przejdź do treści

Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi
im. Ignacego Łukasiewicza w Jaśle
w Zespole Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle

Jadłospis

poniedziałek (10 XII)

Zupa pomidorowa z zacierką,
ziemniaki, sznycel, sur. z sałaty, papryki i ogórka,
kompot, śliwka suszona lub morela.
Zupa pomidorowa - woda, porcja rosołowa, makaron zacierka - mąka makaronowa pszenna (zawiera gluten), marchewka, pietruszka, koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna, śmietana 18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy.
Ziemniaki, masło, Sznycel - karkówka, jaja, bułka tarta (mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ750,woda, drożdże, śladowe ilości (sezam, mak, słonecznik); olej rzepakowy Kujawski; przyprawy, surówka – sałata lodowa, ogórek zielony,papryka, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis;
Kompot-jabłka, porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

wtorek (11 XII)

Zupa ziemniaczana,
ryż z parówkami i pieczarkami, sur. z marchewki,
kompot, sok owocowy, gruszka.
Zupa- woda, ziemniaki, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy.
Ryż, parówka - mięso wieprzowe z szynki (90,7%), woda, sól, błonnik grochowy, błonnik pszenny, skrobia, ekstrakty przypraw, aromaty, substancja konserwująca; azotyn sodu. Może zawierać soję, mleko, seler i gorczycę; pieczarki, przyprawy.
Kompot- jabłka, porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

środa (12 XII)

Rosół z makaronem,
ziemniaki, schab pieczony w sosie własnym, sur. z kapusty pekińskiej i pomidora,
kompot, mandarynka.
Rosół - woda, makaron (mąka makaronowa pszenna - zawiera gluten, woda), porcje rosołowe, skrzydełka z indyka, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy;
ziemniaki, masło, Schab - schab b/k, olej rzepakowy kujawski, mąka pszenna, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, przyprawy. Surówka- kapusta pekińska, pomidor, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis;
Kompot-jabłka, porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

czwartek (13 XII)

Zupa koperkowa z ziemniakami,
kasza jęczmienna, gulasz wołowy, sur. z czerwonej kapusty,
kompot, pomarańcza.
Zupa- woda, ziemniaki, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, koper zielony, koper suszony, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys(zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten;, przyprawy
kasza jęczmienna wiejska gruba. Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości orzechów; masło, Gulasz- udziec wołowy, woda, mąka pszenna, śmietana 18%, olej rzepakowy Kujawski, przyprawy, zioła prowansalskie - oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn. Surówka- kapusta czerwona, kapusta biała, marchewka, jabłko, ogórek świeży, sok z cytryny, czosnek, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis., przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

piątek (14 XII)

Zupa jarzynowa z makaronem,
ziemniaki, filet z miruny, sur. z selera,
kompot, banan.
Zupa - woda, mieszanka warzywna „7”: marchewka, kalafior, fasolka szparagowa, kapusta brukselka, kalarepa, seler, pory; makaron: mąka makaronowa pszenna, porcje rosołowe, mąka pszenna, śmietana 18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy
Ziemniaki, masło, Filet- miruna, jaja, bułka tarta (mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ750,woda, drożdże, śladowe ilości (sezam, mak, słonecznik); olej rzepakowy Kujawski; przyprawy Surówka- seler, marchewka, jabłka, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis;
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

Płatność za obiady do 15 każdego miesiąca, w godzinach:

poniedziałek, wtorek, środa, czwartek: 730 - 900, 1330 - 1430
piątek: 800 - 900, 1400 - 1600


W grudniu odpłatność za obiady wynosi 15 dni * 3,50 zł = 52,50 zł
II dania – 15 * 2,80 zł = 42,00 zł
zupy – 15 x 0,70 zł = 10,50 zł

Osoby, które zapłacą przelewem (tytułem: za obiady, miesiąc i rok, imię i nazwisko ucznia, klasa, na konto: 25 8642 1171 2017 7103 6184 0002 PBS bank Jasło) muszą okazać dowód wpłaty osobiście lub przesłać e-mailem na adres: stolowka.zsm3@vivaldi.net

Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłaszać do godziny 900 osobiście lub telefonicznie (134467630 wew.37)

Stołówka szkolna jest czynna od godz. 1130 do godz. 1345

Obiady dla uczniów kl. IV-VI szkoły podstawowej wydawane są od godz.1130, a dla uczniów klas VII, VIII i klas gimnazjum od godz. 1230


Szlachetna Paczka 2018

List
Podkarpackiego Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego
na temat szczepień ochronnych (plik PDF)

© SP 12, Jasło 7 XII 18
Dobry StartPostaw na rodzinę!Srebrna Honorowa Odznaka Przyjaciel Hufca ZHP JasłoW roku szkolnym 2017/18 nasza szkoła współpracuje w realizacji projektu „SYSTEM  ODDZIAŁYWAŃ  PROFIALKTYCZNYCH W  POLSCE - stan  i rekomendacje dla zwiększenia skuteczności i efektywności planowania i realizowania działań profilaktycznych w mikro i makro skali”certyfikat: Bezpieczna i przyjazna szkołaDęby pamięci Stowarzyszenie Weteranów Polskich Formacji Granicznych
Google translate translateJasło - Aplikacje Android w Google Playpolskawliczbach.plWolne lektury
lciasteczka·Nu Html Checker·CSS W3CFeed_iconKurs HTML - strona WWW za darmo