Przejdź do treści

Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi
im. Ignacego Łukasiewicza w Jaśle
w Zespole Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle

Jadłospis

UWAGA! od 1 lutego 2019 r. zmiana numeru konta!

poniedziałek (25 II)

Krupnik z kaszy jaglanej,
spaghetti,
kompot, gruszka.
Krupnik - woda, kasza jaglana, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys(zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten; pietruszka natka, przyprawy.
Spaghetti- Makaron- mąka makaronowa pszenna; sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten; olej rzepakowy Kujawski, Sos - karkówka, groszek zielony, marchewka, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy Kujawski, mąka pszenna, przyprawy, zioła prowansalskie – oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn;
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

wtorek (26 II)

Zupa ogórkowa z makaronem,
ziemniaki, sznycel, sur. z kapusty pekińskiej i pomidora,
kompot, jabłko.
Zupa - woda, makaron-mąka makaronowa pszenna, porcje rosołowe, skrzydełka drobiowe , ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, pietruszka natka; mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu.
Ziemniaki, masło, Sznycel - karkówka, jaja, bułka tarta (mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ750,woda, drożdże, śladowe ilości (sezam, mak, słonecznik); olej rzepakowy Kujawski; przyprawy, Surówka- kapusta pekińska, pomidor, jogurt (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis); przyprawy.
Kompot- truskawka, rabarbar, wiśnia b/pestki, porzeczka czarna.

środa (27 II)

Zupa ziemniaczana,
bigos jarzynowy z bułką,
kompot, banan.
Zupa- woda, ziemniaki, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy
Bigos- kapusta biała, karkówka, marchewka, pietruszka, seler, kiełbasa zwyczajna wieprzowo- wołowa średnio rozdrobniona wędzona – mięso wieprzowe 66%, mięso wołowe 28%, woda, skrobia ziemniaczana, sól, koncentrat białka sojowego, czosnek, naturalne ekstrakty przypraw, aromaty mięsne, wzmacniacz smaku, hydrolizat białka sojowego, przeciwutleniacz, pieprz, substancja konserwująca, gorczyca, koncentrat pomidorowy, olej kujawski, przyprawy, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu. Bułka- mąka pszenna razowa, woda, drożdże, sól, słód palony jęczmienny ,substancje spulchniające, mąka sojowa, kwas askorbinowy. Może zawierać śladowe ilości sezamu.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

czwartek (28 II)

Żurek z jajkiem,
kasza jęczmienna, gulasz drobiowy z warzywami,
kompot, pączek.
Żurek- woda, jaja, skrzydełka z indyka, porcja rosołowa, żurek Kinga: woda, mąka żytnia 32,1%, mąka pszenna, czosnek, Może zawierać śladowe ilości jaj, soi, selera i gorczycy; mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu
Kasza jęczmienna – kasza jęczmienna wiejska gruba. Zawiera gluten, masło, Gulasz - filet z indyka, mieszanka warzywna „7”: marchewka, kalafior, fasolka szparagowa, kapusta brukselka, kalarepa, seler, pory; woda, mąka pszenna , śmietana18%, przyprawy.
Kompot- - porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka. Pączek - mąka pszenna, jaja, cukier, olej roślinny rzepakowy, drożdże, serwatka w proszku (z mleka), mączka sojowa, substancja przeciw zbrylająca: fosforan wapnia; regulator kwasowości: fosforan sodu; środek do przetwarzania maki: kwas askorbinowy;, marmolada wieloowocowa (przecier jabłkowy, przecier owocowy), syrop glukozowy, regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromaty. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i sezamu.

piątek (1 III)

Zupa pomidorowa z ryżem,
ziemniaki, filet z miruny, sur. z kiszonej kapusty,
kompot wieloowocowy, mandarynka.
Zupa pomidorowa - woda, porcja rosołowa, skrzydełka drobiowe, ryż, marchewka, pietruszka, koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna, śmietana 18% , sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy
Ziemniaki, masło, Filet- miruna, jaja, bułka tarta (mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ750,woda, drożdże, śladowe ilości (sezam, mak, słonecznik); olej rzepakowy Kujawski; przyprawy Surówka- kapusta kiszona, marchewka, cebula, olej uniwersalny, przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

Płatność za obiady do 15 każdego miesiąca, w godzinach:

poniedziałek, wtorek, środa, czwartek: 730 - 900, 1330 - 1430
piątek: 800 - 900, 1400 - 1600


W lutym odpłatność za obiady wynosi: 10 dni x 3,50 zł = 35,00 zł
II dania – 10 x 2,80 zł = 28,00 zł
zupy – 10 x 0,70 zł = 7,00 zł

Od 1 lutego 2019 r. zmiana konta bankowego na:
Bank Spółdzielczy w Bieczu Oddział w Jaśle
ul. Stroma 2
38-200 Jasło
97 8627 1011 2001 0053 2019 0002

Osoby, które zapłacą przelewem (tytułem: za obiady, miesiąc i rok, imię i nazwisko ucznia, klasa, na konto: UWAGA! od 1 lutego 2019 r. zmiana numeru konta! - 97 8627 1011 2001 0053 2019 0002) muszą okazać dowód wpłaty osobiście lub przesłać e-mailem na adres: stolowka.zsm3@vivaldi.net

Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłaszać do godziny 900 osobiście lub telefonicznie (134467630 wew.37)

Stołówka szkolna jest czynna od godz. 1130 do godz. 1345

Obiady dla uczniów kl. IV-VI szkoły podstawowej wydawane są od godz.1130, a dla uczniów klas VII, VIII i klas gimnazjum od godz. 1230


plakat - Dzień Otwarty 2019
© SP 12, Jasło 23 II 19
Dobry StartPostaw na rodzinę!Srebrna Honorowa Odznaka Przyjaciel Hufca ZHP Jasłocertyfikat: Bezpieczna i przyjazna szkołaDęby pamięci Stowarzyszenie Weteranów Polskich Formacji Granicznych
Google translate translateJasło - Aplikacje Android w Google Playpolskawliczbach.plWolne lektury
lciasteczka·Nu Html Checker·CSS W3CFeed_iconKurs HTML - strona WWW za darmo