Przejdź do treści

Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi
im. Ignacego Łukasiewicza w Jaśle
w Zespole Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle

Jadłospis

poniedziałek (20 V)

Krupnik,
ziemniaki, jajko w sosie koperkowym, sur. z marchewki,
kompot wieloowocowy.
Krupnik - woda, kasza jęczmienna, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys(zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten; pietruszka natka, przyprawy.
Ziemniaki, masło, jajko, koper świeży, koper suszony, mąka pszenna, śmietana 18%, przyprawy. Surówka- marchewka, jabłka, sok z cytryny, jogurt (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis.), przyprawy.
kompot- - porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

wtorek (21 V)

Zupa ogórkowa z ziemniakami,
spaghetti,
kompot wieloowocowy jabłko.
Zupa - woda, ziemniaki, porcje rosołowe, skrzydełka drobiowe , ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, pietruszka natka; mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu.
Spaghetti- Makaron- mąka makaronowa pszenna; sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten; olej rzepakowy Kujawski, Sos - karkówka, groszek zielony, marchewka, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy Kujawski, mąka pszenna, przyprawy, zioła prowansalskie – oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn;
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

środa (22 V)

Barszcz czerwony z uszkami,
ziemniaki, schab pieczony w sosie własnym. sałata lodowa,
kompot, gruszka.
Barszcz - woda, buraki ćwikłowe, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu; pietruszka natka, przyprawy. Uszka z grzybami –ciasto: mąka pszenna, woda, sól, jaja; farsz: pieczarki, cebula, tłuszcz zwierzęcy, jaja. przyprawy.
Ziemniaki, masło Schab - schab b/k, olej rzepakowy kujawski, mąka pszenna, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, przyprawy. Sałata lodowa, śmietana 18%.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

czwartek (23 V)

Zupa królewska,
ryż z jabłkami,
kompot sok owocowy.
Składniki- woda, karkówka, mieszanka warzywna, „7”: marchewka, kalafior, fasolka szparagowa, kapusta brukselka, kalarepa, seler, pory; makaron łazanki: mąka makaronowa pszenna; karkówka, pietruszka natka, przyprawy.
Ryż, jabłka, cukier, cukier waniliowy, cynamon,
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka Sok- Sok pomarańczowy (100%) z soku zagęszczonego.

piątek (24 V)

Zupa pomidorowa makaronem,
ziemniaki, sznycel z morszczuka sur. z kiszonej kapusty,
kompot,banan.
Zupa pomidorowa - woda, porcja rosołowa, makaron zacierka - mąka makaronowa pszenna (zawiera gluten) , marchewka, pietruszka, koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna, śmietana 18% , mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy.
Ziemniaki, masło, Sznycel- morszczuk, jaja, bułka tarta (mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ750,woda, drożdże, śladowe ilości (sezam, mak, słonecznik); olej rzepakowy Kujawski; przyprawy Surówka – kapusta czerwona, cebula, jabłka, sok z cytryny, olej rzepakowy kujawski, przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

Płatność za obiady do 15 każdego miesiąca, w godzinach:

poniedziałek, wtorek, środa, czwartek: 730 - 900, 1330 - 1430
piątek: 800 - 900, 1400 - 1600


Odpłatność za obiady w maju wynosi 70,00 zł
II dania 20 x 2,80 zł = 56,00 zł
Zupy 20 x 0,70 zł = 14,00 zł

1 lutego 2019 r. nastąpiła zmiana konta bankowego na:
Bank Spółdzielczy w Bieczu Oddział w Jaśle
ul. Stroma 2
38-200 Jasło
97 8627 1011 2001 0053 2019 0002

Osoby, które zapłacą przelewem (tytułem: za obiady, miesiąc i rok, imię i nazwisko ucznia, klasa, na konto: 97 8627 1011 2001 0053 2019 0002) muszą okazać dowód wpłaty osobiście lub przesłać e-mailem na adres: stolowka.zsm3@vivaldi.net

Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłaszać do godziny 900 osobiście lub telefonicznie (134467630 wew.2)

Stołówka szkolna jest czynna od godz. 1130 do godz. 1345

Obiady dla uczniów kl. IV-VI szkoły podstawowej wydawane są od godz.1130, a dla uczniów klas VII, VIII i klas gimnazjum od godz. 1230


Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi im. Ignacego Łukasiewicza w Jaśle zaprasza laureatów wraz z opiekunami na uroczyste podsumowanie organizowanych przez naszą szkołę konkursów:

  • „Matematyczny skok w przyszłość” dla uczniów klas VI
  • Powiatowy Konkurs Historyczny „Dzieje narodu polskiego w latach 1772-1918” dla uczniów klas VII i VIII
  • Powiatowy Konkurs Języka Angielskiego „English is easy” dla uczniów klas VI
  • Powiatowy Konkurs „Polonistyczna Olimpiada Kultury Języka” dla uczniów szkół podstawowych
  • „Powiatowy Konkurs Matematyczno-Przyrodniczy EKO-MAT” dla uczniów klas V
  • Powiatowy Konkurs Humanistyczny „Labirynty życia” dla uczniów klas VIII szkół podstawowych i klas III gimnazjum
  • Powiatowy Konkurs Języka Niemieckiego „Państwa DACHL” dla uczniów klas VII i VIII oraz klas III gimnazjum

Uroczyste spotkanie podsumowujące odbędzie się w auli Zespołu Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle przy ul. Szkolnej 38 w Jaśle w piątek 24 maja 2019 r. o godz. 1100

© SP 12, Jasło 17 V 19
Dobry StartPostaw na rodzinę!Srebrna Honorowa Odznaka Przyjaciel Hufca ZHP Jasłocertyfikat: Bezpieczna i przyjazna szkołaDęby pamięci Stowarzyszenie Weteranów Polskich Formacji Granicznych
Google translate translateCITiK Jasłopolskawliczbach.plWolne lektury
lciasteczka·Nu Html Checker·CSS W3CFeed_iconKurs HTML - strona WWW za darmo