Przejdź do treści

Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi
im. Ignacego Łukasiewicza w Jaśle
w Zespole Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle

Jadłospis

poniedziałek (28 IX)

Zupa jarzynowa z makaronem,
ziemniaki, jajko, marchewka zasmażana,
kompot, gruszka.
Zupa - woda, mieszanka warzywna „7”: marchewka, kalafior, fasolka szparagowa, kapusta brukselka, kalarepa, seler, pory; makaron: mąka makaronowa pszenna, porcje rosołowe, mąka pszenna, śmietana 18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy
Ziemniaki, masło, jajko; Marchewka – marchewka, woda, mąka pszenna, śmietana 18%, przyprawy.
Kompot- jabłka, truskawka, śliwka.

wtorek (29 IX)

Rosół z makaronem,
ziemniaki, pierś z indyka pieczona w sosie własnym, sur. z sałaty i pomidora,
kompot, jabłko.
Rosół - woda, makaron (mąka makaronowa pszenna - zawiera gluten, woda), porcje rosołowe, skrzydełka z indyka, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy.
Ziemniaki, masło, filet z indyka, mąka pszenna, przyprawy; Surówka – sałata lodowa, ogórek zielony, papryka, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis;
Kompot-jabłka, porzeczka czarna, wiśnia, porzeczka czerwona, truskawka.

środa (30 IX)

Grochówka z groszkiem ptysiowym,
ryż z truskawkami,
kompot, sok.
Grochówka - woda, groch połówki, marchewka, pietruszka, porcje rosołowe, skrzydełka z indyka, mąka pszenna, śmietana 18%,. mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy. Groszek ptysiowy – jaja, mąka pszenna, margaryna (oleje roślinne - palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy, , emulgatory (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości( kwas cytrynowy), barwnik(annato), sól, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu di fosforan di sodowy. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów arachidowych, sezamu.
Ryż , truskawki, jogurt naturalny (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis.), śmietana 18%, cukier.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka. Sok- sok pomarańczowy (100%) z soku zagęszczonego

czwartek (1 X)

Zupa pomidorowa z makaronem,
kasza jęczmienna, gulasz wołowy, mizeria,
kompot, śliwki.
Zupa pomidorowa - woda, porcja rosołowa, makaron zacierka - mąka makaronowa pszenna (zawiera gluten) , marchewka, pietruszka, koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna, śmietana 18% , mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy.
Kasza jęczmienna wiejska gruba. Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości orzechów; masło, Gulasz- udziec wołowy ,woda, mąka pszenna, śmietana 18%, olej rzepakowy Kujawski, przyprawy, zioła prowansalskie - oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn. Mizeria- ogórek zielony, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis., przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

piątek (2 X)

Zupa koperkowa z ryżem,
ziemniaki, filet z miruny, sur. z kiszonej kapusty,
kompot, sok owocowy.
Zupa- woda, ryż, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, koper zielony, koper suszony, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys(zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten;, przyprawy.
Ziemniaki, masło, Filet- miruna, jaja, bułka tarta (mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ750,woda, drożdże, śladowe ilości (sezam, mak, słonecznik); olej rzepakowy Kujawski; przyprawy Surówka- kapusta kiszona, cebula, marchewka, olej kujawski, przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka Sok- sok jabłkowy (100%) z soku zagęszczonego

Płatność za obiady do 15 każdego miesiąca, tylko przelewem

Bank Spółdzielczy w Bieczu Oddział w Jaśle
ul. Stroma 2
38-200 Jasło
97 8627 1011 2001 0053 2019 0002
Odpłatność za obiady we wrześniu wynosi: 94,50 zł
zupy: 21 x 1,00 zł = 21,00 zł
II dania: 21 x 3,50 zł = 73,50 zł

Osoby, które za obiady zapłacą przelewem (tytułem: za obiady, miesiąc i rok, imię i nazwisko ucznia, klasa), muszą przesłać dowód wpłaty e-m@ilem na adres: bkwiecinska@zsm3jaslo.pl (Beata Kwiecińska)

Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłaszać do godziny 800 telefonicznie (134467630 wew.2)

Stołówka szkolna jest czynna od godz. 1035 do godz. 1345

Obiady dla uczniów wydawane są:

klasygodzina
IVa, IVb, IVc , Va, VIIa1120
VIa, VIb, VIc, VIIb, VIIc, VIIIa, VIIIb1220

© SP 12, Jasło 25 IX 20
ProteGO SafemLegitymacjaDobry Startlogo 800 080 222Postaw na rodzinę!Srebrna Honorowa Odznaka Przyjaciel Hufca ZHP Jasłocertyfikat: Bezpieczna i przyjazna szkołaDęby pamięci Stowarzyszenie Weteranów Polskich Formacji Granicznych
Google translate translateCITiK Jasłopolskawliczbach.pllogo e-podręcznikiWolne lektury
lciasteczka·Nu Html Checker·CSS W3CFeed_iconKurs HTML - strona WWW za darmo