Przejdź do treści

Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi
im. Ignacego Łukasiewicza w Jaśle
w Zespole Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle

Jadłospis

poniedziałek (16 XII)

Krupnik z ziemniakami,
łazanki z kapustą i mięsem,
kompot, owoc.
Krupnik - woda, kasza jęczmienna, ziemniaki, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys(zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten; pietruszka natka, przyprawy.
Łazanki - makaron łazanki: mąka makaronowa pszenna, kapusta biała, karkówka, cebula, olej rzepakowy Kujawski, przyprawy.
Kompot – porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

wtorek (17 XII)

Zupa ogórkowa z ryżem,
ziemniaki, udziec drobiowy, sur. z kapusty pekińskiej i pomidora,
kompot, owoc.
Zupa - woda, ogórki kiszone, ryż, porcje rosołowe, szponder wołowy , marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, pietruszka natka; mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu
Ziemniaki, masło, Udko z kurczaka, przyprawy. Surówka- kapusta pekińska, pomidor, śmietana 18%, sok z cytryny, przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

środa (18 XII)

Zupa koperkowa z ziemniakami,
kasza jęczmienna, stroganoff,
kompot, owoc.
Zupa- woda, ryż, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, koper zielony, koper suszony, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys(zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten;, przyprawy.
Kasza jęczmienna – kasza jęczmienna wiejska gruba. Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości orzechów; masło, stroganoff- szynka, woda, pieczarki, papryka, ogórek kiszony, groszek zielony, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

czwartek (19 XII)

Rosół z makaronem,
ziemniaki, schab pieczony w sosie własnym, sur. z czerwonej kapusty,
kompot, owoc.
Rosół - woda, makaron (mąka makaronowa pszenna - zawiera gluten, woda), porcje rosołowe, skrzydełka z indyka, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi.
Schab - schab b/k, olej rzepakowy kujawski, mąka pszenna, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, przyprawy Surówka- kapusta czerwona, cebula, jabłko, śmietana 18%, przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

piątek (20 XII)

Żurek z jajkiem,
ryż z truskawkami,
kompot, owoc.
Żurek- woda, ziemniaki, jaja, skrzydełka z indyka, porcja rosołowa, żurek Kinga: woda, mąka żytnia 32,1%, mąka pszenna, czosnek, Może zawierać śladowe ilości jaj, soi, selera i gorczycy; mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu
Ryż, truskawki, jogurt naturalny (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis.), śmietana 18%, cukier.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

Płatność za obiady do 15 każdego miesiąca, w godzinach:

poniedziałek, wtorek, środa, czwartek: 730 - 900, 1330 - 1430
piątek: 800 - 900, 1400 - 1600

Odpłatność za obiady w grudniu: 67,50 zł
II dania – 15 x 3,50 zł = 52,50 zł
zupy – 15 x 1,00 zł = 15,00 zł
Bank Spółdzielczy w Bieczu Oddział w Jaśle
ul. Stroma 2
38-200 Jasło
97 8627 1011 2001 0053 2019 0002

Osoby, które zapłacą przelewem (tytułem: za obiady, miesiąc i rok, imię i nazwisko ucznia, klasa, na konto: 97 8627 1011 2001 0053 2019 0002) muszą okazać dowód wpłaty osobiście lub przesłać e-m@ilem na adres: bkwiecinska@zsm3jaslo.pl (Beata Kwiecińska)

Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłaszać do godziny 900 osobiście lub telefonicznie (134467630 wew.2)

Stołówka szkolna jest czynna od godz. 1130 do godz. 1345

Obiady dla uczniów kl. IV a - VI a wydawane są od godz.1120, a dla uczniów klas VI b - VIII a od godz. 1210


Zbieramy: cukier, herbatę, kawę, ryż, kaszę, masło, olej, słodycze, bakalie, konserwy, środki piorące, środki czystości!

Serdecznie zapraszamy przedszkolaki z terenu Jasła na

KREATYWNE CZWARTKI Z 12

Zajęcia odbywać się będą w czwartki (godz. 1600) w Szkole Podstawowej nr 12 w Jaśle przy ul. Szkolnej 38

© SP 12, Jasło 13 XII 19
Dobry Startlogo 800 080 222Postaw na rodzinę!Srebrna Honorowa Odznaka Przyjaciel Hufca ZHP Jasłocertyfikat: Bezpieczna i przyjazna szkołaDęby pamięci Stowarzyszenie Weteranów Polskich Formacji Granicznych
Google translate translateCITiK Jasłopolskawliczbach.pllogo e-podręcznikiWolne lektury
lciasteczka·Nu Html Checker·CSS W3CFeed_iconKurs HTML - strona WWW za darmo